Mirabell Gardens

Oricine urmeaza sa viziteze Salzburg nu trebuie sa rateze ocazia de a se plimba prin minunata Mirabell Gardens, situata intre fortareata Hohensalzburg si catedrala Salzburger, in apropierea casei lui Mozart si a locului in care s-a nascut Doppler.

 

Considerata a fi cea mai frumoasa gradina amenajata in stil baroc din Europa, Mirabell Gardens dateaza din anul 1689, insa structura sa a fost modificata de mai multe ori de-a lungul timpului. Partea centrala, numita si ''marele parter'' este singura care si-a pastrat pozitia initiala.

 

Gradinile includ o serie de statui reprezentand zeii Romei Antice, o orangerie si un pavilion care adaposteste Muzeul Baroc din Salzburg. Chiar langa castelul Mirabell se afla o mica piateta in centrul careia troneaza o fantana arteziana - Fantana lui Pegas -; daca locul vi se va parea cunoscut, este pentru ca in aceast loc au fost filmate cateva scene din filmul ''Sunetul muzicii''.

 

Ascuns dupa garduri mereu verzi, se afla o zona in care se puneau in scena piese de teatru inca din perioada baroca; acum, pe timpul verii, aici au loc concerte in Festivalului din Salzburg. O ciudatenie a gradinii este zona in care sutn dispuse statuile unor pitici care au trait la curtile printilor din Salzburg.

 

22.05.2007

Lavinia Rorich

Gradinamea.ro

Articole asemănătoare

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Gradina Mirabell din Salzburg

  Renumita Gradina Mirabell din Salzburg a fost proiectata in 1715, de-a lungul axei nord-sud care uneste Cetatea Hohensalzburg si catedrala orasului, la cererea printului Franz Anton Harrach.

 • Biblioteca Gradinarului

  GRADINARITUL MODERN INTR-UN CLIMAT DE SCHIMBARE - cartea este scrisa de unul dintre cei mai renumiti gradinari din lume, Matthew Wilson.

 • Gradina Exbury din Marea Britanie

  Omul a carui viziune si munca a creat Exbury Gardens a fost Lionel Nathan de Rothschild; el si-a dedicat timpul si resursele financiare pentru a crea o gradina care avea sa ajunga una din cele mai frumoase zone impadurite din tara.

 • Gradinile de la Hampton Court Palace

  Gradinile regale de la Hampton Court sunt un amestec subtil de influente aparute in decurs de 500 de ani in amenajarea gradinilor, desi, asemenea palatului pe care il inconjoara, au servit la inceput numai agriculturii...


Warning: fopen(cache/31ad47d276df5053ffa6352c7e36601a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139