Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

 • Scindapsus(S. pictus - Epipremnum pictum)

  Scindapsus(S. pictus - Epipremnum pictum)

  Are cresterea taratoare si frunzisul bogat, se prezinta sub forma de liana viguroasa, cu frunze oval cordiforme, groase, stralucitoare. Culoarea de fond este verde, peste ea suprapunandu-se pete si striuri galbene.

 • Scirpus

  Scirpus

  Planta are aspectul unei tufe, alcatuite din frunze cu aspect de iarba, lungi de 25-35 cm., foarte fine, de culoare verde. Cu varsta acestea capata pozitie pendenta.

 • Selaginella

  Selaginella

  Este o planta de talie mica, asemanatoare muschiului de pe scoarta copacilor. Poate avea crestere taratoare sau verticala. Frunzele sunt mici, ca niste solzi, semanand foarte bine cu cele ale ferigilor.

 • Strobilantes

  Strobilantes

  Creste sub forma unui arbust, avand frunzele oval-alungite si dintate fin pe margini. Pe fata superioara prezinta pete purpurii extinse, iar pe revers culoarea este purpuriu uniform.

 • Syngonium

  Syngonium

  Planta agatatoare, rezistenta la camerele mai putin luminate. Specificul plantei este acela ca-si schimba forma frunzelor odata cu inaintarea in varsta: frunzele tinere au forma sagitata si sunt intregi, iar cele batrane se divizeaza in 3-5 lobi distincti. Culoarea frunzelor depinde de cultivaruri in general fiind verde cu nervatiunea mai deschisa. Cultivarul Imperial White, de ex., are frunza aproape in intregime alba, pastrandu-si fondul verde numai pe margini.

 • Tradescantia

  Tradescantia

  Tradescantia pallida este o planta cu frunze lungi, ascutite si flori roz, care se intinde ca un covor vegetal. Frunzele sunt late de circa 2,5 cm si lungi de 7-13 cm. Tulpina si partea de deasupra a frunzelor sunt de culoare purpurie si pe masura ce foliajul se maturizeaza e acoperit de o nuanta metalica de turquise. Partea interioara a frunzei are o culoare violet-aprins care trece spre roz inspre tulpina. Florile sunt roz, au trei petale si cca 2 cm diametru.

 • Yucca (Y. aloifolia - Yucca yucatana)

  Yucca (Y. aloifolia - Yucca yucatana)

  Zucca seamana f mult cu palmierii, prin talia sa particulara. Trunchiul este nud, inelat, iar frunzisul este asezat in 2-3 buchete terminale, cu lungimea de 50-60 cm.


Warning: fopen(cache/8bd876ca1047bd94a81cae5c13d6e6e3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139