Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

 • Washingtonia

  Washingtonia

  Tulpina acestui tip de palmier este deosebit de voluminoasa, cu petioli lati si teposi, de care se prind frunzele largi, segmentate in antregime.

 • Phonix

  Phonix

  Ph. Canariensis este o planta robusta. Cu varsta formeaza un trunchi brun, fibros, cu frunze mari, rigide, de culoare verde inchis, in varf. Spre deosebire de aceasta specie, Ph. Roebelinii este mai putin inalt, avand foliolele frunzei foarte fine, frumos arcuite, albicioase pe fata inferioara.

 • Cocos

  Cocos

  C. weddeliana este un palmier pitic, extrem de elegant prin frunzele sale mari, compuse din foliole foarte inguste, de culoare verde inchis stralucitor pe parte superioara si verde argintiu pe partea inferioara. Frunzele ating 30-80 de cm, dar ritmul lor de crestere este foarte lent. C. nucifera este un palmier cu foliole foarte late, arcutite, care rasare dintr-o nuca de cocos, ingropata pe jumatate in amestecul de pamant din ghiveci.

 • Howea

  Howea

  Elegant si cu foliaj aerisit, are un trunchi delicat si "ramuri" cu frunze lungi si subtiri.

 • Chamaedorea

  Chamaedorea

  Are florile marunte, de culoare galbena, apar numai la exemplarele mature, frunzele sunt de culoare verde crud, la maturitate se inchid la culoare.

 • Chrysalidocarpus

  Chrysalidocarpus

  Unul din cei mai populari palmieri din zona tropicala si subtropicala, are un foliaj atragator si creste foarte usor. Este un palmier care atinge destul de repede 9 m in mediul natural; coroana de frunze este de culoare verde-gri; are in jur de 6-8 frunze pinate, lungi de pana la 1,8 m, cu 80 pana la 110 foliole lungi de 45-60 cm.

 • Peperomia

  Peperomia

  Sunt plante mici, cu crestere in forma de tufa, taratoare sau de mic arbust, in functie de specie. Frunzele au limbul gros, sunt dispuse opus sau in verticil.

 • Philodendron

  Philodendron

  Cuprinde peste 200 de specii, diferentiate intre ele prin insusirile frunzelor si particularitatile tulpinii. In general, Ph. are tulpina erbacee, carnoasa, de cele mai multe ori prevazuta cu radacini adventive. Pozitia acesteia este dreapta sau taratoare. Toate speciile sunt decorative prin frunze, la unele specii acestea fiind protejate de o teaca bine dezvoltata, care este, la randul ei, decorativa.

 • Pilea

  Pilea

  P. Cardierei (Planta de aluminiu) este cea mai raspandita specie a acestui gen. Frunzele gofrate sunt de culoare verde inchis si au numeroase pete argintii, stralucitoare. Creste pana la 30 cm inaltime, ramifica bine si capata aspect de tufa.

 • Piper

  Piper

  Piperul este un arbust catarator cu tulpina lemnoasa ajungand pana 10 m inaltime. Florile mici se gasesc in ciorchini la piperul salbatic in comparatie cu piperul cultivat, unde se intilnesc flori izolate (separate).


Warning: fopen(cache/b36baa847b6ee5e37f6bb4760cc959da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139