Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

 • Jacaranda

  Jacaranda

  J. Mimosaefolia este singura specie cultivata ca planta de interior. Are aspectul unui arbore cu foliajul asemanator ferigilor. Desi mari, frunzele sunt delicate. In locurile de bastina planta este spectaculoasa prin florile sale albastre.

 • Laurus (L. Nobilis)

  Laurus (L. Nobilis)

  Poate atinge inaltimea de 1-2 m in conditii de camera. Frunzele sunt oval eliptice, ascutite, cu marginea dreapta sau usor ondulata, de culoare verde inchis pe partea superioara si verde deschis pe partea inferioara. Cele tinere sunt moi, in timp ce frunzele mature devin rigide, pergamentoase. florile apar mai rar, sunt mici, de culoare galben-verzui.

 • Leea(L. Coccinea)

  Leea(L. Coccinea)

  Planta are frunzele f mari, imparipenat compuse, de culoare rosu-aramiu la inceput si verde la maturitate. Foliolele sunt lungi de 6-10 cm, lung acuminate.

 • Maranta(M. leuconeura - Maranta bicolor)

  Maranta(M. leuconeura - Maranta bicolor)

  Este una dintre cele mai frumoase plante decorative prin frunze, dar si una dintre cele mai putin rezistente la conditiile de camera. Este confundata cu Calathea, deosebindu+se prin aceasta prin talia mai mica si cresterea usor taratoare a lastarilor. Are frunzele petiolate, larg ovale, cu un dinte scurt in varf. Fata superioara a frunzei are culoarea verde deschis, cu pete maronii, iar reversul purpuriu.

 • Monstera(M. Deliciosa - Philodendron pertusum)

  Monstera(M. Deliciosa - Philodendron pertusum)

  Are tulpina foarte viguroasa, suculenta, ghimpata, cu radacini adventive foarte puternice. Frunzele sunt mari, in forma de inima, decupate pe margine si cu perforatii inegale in interior, de culoare verde stralucitor.

 • Ophiopogon

  Ophiopogon

  Planta este permanent verde si isi extinde tufa asemenea unui covor. Are talia mica si prefera spatiile racoroase.

 • Chamaerops

  Chamaerops

  Ch. Humilis are frunzele in forma de evantai, segmentate pana aproape de baza, cu diametrul de 60-90 cm., de culoare verde, uneori cu nuanta cenusie. Excelsa se deosebeste de aceasta specie prin absenta tepilor pe petiolul frunzei.

 • Livistona

  Livistona

  Are trunchiul viguros, frunzele foarte largi, cu petioli lungi si teposi, segmentate pe cca trei patrimi, cu varfurile segmentelor aplecate, de culoare verde stralucitor.

 • Rhapis

  Rhapis

  Este un palmier mic, cu aspect de evantai, dat de forma frunzelor, care sunt segmentate in 20-25 de lobi profunzi.

 • Trachycarpus

  Trachycarpus

  Planta are un trunchi puternic, fara ramificatii, cu frunze in varf. Petiolul prezinta peri fini pe limbul foliar.


Warning: fopen(cache/2961e8f0d2cd2436686f200ed7318983) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139