Citeste articole din "Plante decorative prin frunze"

  • Calathea picturata

    Calathea picturata

    Frunzele sunt mari, in forma de pana, cu pete in doua nuante de verde. Varietatea prezinta frunza argintie pe fata superioara si violet pe revers.

  • Calathea zebrina (Maranta zebrina)

    Calathea zebrina (Maranta zebrina)

    Frunza este ovala, cu lungimea de 30-35 cm, cu suprafata catifelata de culoare verde deschis, cu dungi late mai inchise la culoare pe directia nervurilor si cu reversul purpuriu.

  • Ceropegia

    Ceropegia

    Planta pletoasa are aspectul unei cortine lungi de 1-2 m, alcatuita din lastari subtiri, carnosi, pe care sunt inserate frunzele mici, cordiforme, dispuse opus, verzi, cu marmoratie argintie pe fata superioara si rosietice pe cea inferioara. Florile mici si mov apar in axilele frunzelor, mai ales spre sfarsitul verii.

  • Chlorophytum

    Chlorophytum

    Ch. Comosum formeaza o tufa mare de funze, putand atinge 40-50 cm inaltime si largime. Din mijlocul acestora cresc tulpini flexibile care produc, pe de o parte flori mici, albe, iar pe de alta parte mici plantute, care formeaza noi tulpini cu manunchiuri de funze - de unde si efectul de cascada. Cealalta specie de Chlorophytum - variegatum prezinta frunze dungate longitudinal cu galben crem si alb.

  • Cissus(C. Discolor)

    Cissus(C. Discolor)

    Cissus discolor este considerata a fi cea mai frumoasa specie, avand tulpina cilindrica, prevazuta cu carcei si frunze simple, ascutite, dintate si gofrate. Au culoarea verde-oliv si sunt acoperite de o marbrura argintie, cu nervuri mediane rosii si bordura roz.

  • Codiaeum(C. Variegatum)

    Codiaeum(C. Variegatum)

    C. Variegatum - frunzele sunt eliptic alungite, cu marginea dreapta sau ondulata, divers colorate cu pete, puncte, striuri, rosii, galbene, oranj, roz sau violet. Varietatea pictum are frunzele inguste, liniare, cu pete mici, galbene.

  • Coffea

    Coffea

    Este un arbust, care poate atinge inaltimi de 5-6 m, iar in conditiile spatiilor locuite, cel mult 1-2 m. Trunchiul este bine reprezentat si are scoarta de culoare maroniu deschis. Frunzele sunt subtiri, oval ascutite, usor ondulate pe margine, de culoare verde inchis, stralucitor.

  • Colocasia C. Esculenta

    Colocasia C. Esculenta

    Are tulpina groasa, carnoasa, cilindrica, fara ramificatii, prezentand la varf un manunchi de frunze uriase, lucioase, lung petiolate. Pe masura ce creste, planta se degarniseste de frunze. Ea este marcata din loc in loc de muguri mari, turtiti. Intreaga planta poate ajunge la o inaltime de 1-2 m. Florile sunt mici, galbene verzui, fara valoare decorativa.

  • Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

    Cordyline C. Australis (Dracaena australis)

    C. Australis: are tulpina supla, fara ramificatii laterale. Frunzele, dispuse in buchet, se afla intotdeuna in varful plantei si au o lungime de 60-70 cm si o latime de 3-5 cm. Sunt ascutite, frumos arcuite si au culoarea verde stralucitor.

  • Cycas C. Revoluta

    Cycas C. Revoluta

    Planta adulta prezinta un trunchi cilindric, gros, cu cicatrici si resturi de frunze imbatranite. La tinerete frunzele sunt colorate verde stralucitor, foarte lungi si frumos arcuite, compuse din numeroase foliole, cu asezare penata. Aceste plante nu infloresc niciodata in conditii de camera.


Warning: fopen(cache/a151260030ad039ea9c9fa90b2917965) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139