Sos cu portocala si ananas

Ingrediente:

1-2 portocale bine coapte
150 ml suc de ananas
1 lingura zahar
1 lingura amidon
cateva felii de portocala
1 lingura patrunjel tocat
(optional) 1 ardei iute mic, tocat, fara seminte

Mod de preparare: sucul portocalelor si cel de ananas se pun pe foc mediu, intr-o cratita de dimensiuni potrivite, si se adauga ardeiul iute si toata cantitatea de zahar. Se fierbe, amestecand des, pana cand compozitia a scazut mai bine de jumatate. Se adauga amidonul dizolvat in apa, se amesteca pana sosul se ingroasa. Se adauga la final patrunjelul si pentru mai mult gust cateva felii de portocala taiate bucatele.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos usor picant cu mustar

    O reteta usoara a unui sos cu mustar si putina boia iute, gata imediat si excelent pentru carnea de porc sau de pui, crenvursti, legume la cuptor, cartofi copti sau fierti. Versatil si aromat, are nevoie de ingrediente de buna calitate pentru ca rezultatul final sa fie unul delicios.

  • Sos cu lamaie si avocado

    Un sos delicios, cu note exotice, pentru salate si peste, dar si pentru o portie de legume gratinate sau fierte.

  • Orez cu portocala si legume

    Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.

  • Ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel

    O reteta apetisanta preparata cu peste este cea de ton la gratar cu sos de lamaie si patrunjel. Tonul este bogat in proteine si fosfor, fiind si o adevarata sursa de energie.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.


Warning: fopen(cache/fde8769d38658d6d453e4a2fc40f246e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139