Zambila Woodstock – parfum dulce si colorit viu

Soi de zambile foarte apreciate de gradinari si florari pentru coloritul lor intens, care variaza in functie de sol si lumina de la rosu deschis la mov si chiar la castaniu, mai ales daca le veti planta intr-o zona unde sa aiba multa umbra. Sunt flori cu un aspect decorativ deosebit si o buna rezistenta pentru zambile, asa ca odata taiate pot fi folosite pentru buchete si aranjamente florale deosebite, impresia fiind de prospetime si frumusete delicata, eleganta. Se adapteaza relativ usor conditiilor din tara noastra, iar bulbii se vor planta toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba un sol fertil, cu drenare buna, si bine curatat inainte de pietris sau buruieni.

Se lasa 10-15 cm distanta intre exemplare (la maturitate vor avea in jur de 20-25 de cm inaltime), si locul ales trebuie ideal sa aiba mult soare pe toata durata zilei, dar acest soi va suporta bine si umbra, iar coloritul inflorescentelor va fi mai inchis. Dupa plantare se face cate un mic musuroi de pamant deasupra bulbilor si se uda bine, folosind apa in cantitate moderata. In iernile deosebit de geroase se poate aseza deasupra un strat subtire de mulci pentru protectie, care se va indeparta in primavara. Zambilele Woodstock infloresc primavara pana spre inceputul verii, fiecare exemplar fiind plin de flori mari, parfumate, intr-o nuanta intensa, perfecte pentru buchete. Se pot planta la fel de bine si in ghivece sau jardiniere, tinute pe terase sau in balcoane.

Foto: pinterest.com

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Theo Clevers

  Varietate de trandafir floribunda cu boboci mari, dubli, de un roz elegant, cu parfum dulce si dominat de notele fructate, Theo Clevers poate fi cultivat in gradini si parcuri unde viitoarea tufa sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei. La

 • Trandafirii Satchmo

  Soi de trandafir floribunda cu boboci mari, de un rosu puternic, intens, cu parfum dulce si o buna rezistenta boli si daunatori, acest Satchmo se adapteaza usor conditiilor de clima si sol din tara noastra, crescand la fel de bine intr-un parc sau o gradina.

 • Trandafirii Mount Shasta, parfum, delicatete si frumusete

  Soi de trandafiri teahibrizi cu boboci mari, de un alb intens, pur, parfum dulce si puternic, Mount Shasta este o alegere excelenta pentru gradini si parcuri, dar si pentru aranjamente florale si buchete destinate ocaziilor speciale.

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Crinii Purple Prince

  Varietate cu flori de mari dimensiuni, cu un parfum dulce si puternic, Purple Prince este un crin ce poate atinge la maturitate pana la doi metri inaltime (daca are suficient soare si un sol fertil), dar si un colorit aparte, un purpuriu intens cu note mai inchise, nuanta eleganta si incarcata de rafinament.


Warning: fopen(cache/08b80ee640e82660ebcf9677af2440c1) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139