Allium Pink Jewel - un plus de roz pentru gradina

O planta erbacee cu bulbi, pe care o intalnim in Europa, in Asia, in America de Nord, chiar si in nordul Africii (genul cuprinde peste 280 de specii), Allium L. este o solutie simpla, ieftina si usor de cultivat daca vreti sa oferiti gradinii sau balconului un plus de culoare dar nu aveti prea multa experienta in domeniu. Iar dintre nenumaratele varietati de ce sa nu alegeti Pink Jewel, mai ales daca simtiti ca ceea ce lipseste este un plus de roz floral spre mov deschis. Este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Allium, inflorescentele sunt mari, cu petale ascutite de o culoare trandafirie, pastelata, ce tinde adesea spre mov, iar efectul decorativ este iesit din comun. Si mai mult decat atat, Allium Pink Jewel rezista destul de bine la frig, boli si daunatori, iar daca este plantat intr-un loc bine ales din gradina va veti bucura de culoarea lui destul de repede. 
 
Alegeti un loc unde solul sa fie bine fertilizat si curatat de buruieni, cu drenare buna, unde Pink Jewel sa aiba parte de soare, mult soare, si ideal ar fi sa plantati mai multe exemplare impreuna pentru ca efectul cromatic sa fie mai puternic. Nu uitati ca are nevoie de cat mai multa lumina solara daca vreti sa se dezvolte repede, iar inflorescentele sa aiba colorit intens. Mai mult, nu trebuie sa uitati de irigarea plantei, care trebuie facuta regulat cu o cantitatea moderata de apa. Se planteaza toamna, de la inceputul lunii septembrie pana in primele zile ale lui noiembrie, si prin mai sau aprilie anul urmator va veti bucura de primele flori de Allium, care nu sunt doar frumoase, dar au si un parfum delicat, dulceag. 
 
Din fericire Pink Jewel nu este doar frumoasa, ci se adapteaza usor si conditiilor din tara noastra, asa ca o puteti planta fie intr-un ghiveci pe masura - atinge la maturitate aproximativ 40 de cm inaltime - fie direct in gradina.

Foto: vanengelen.com

Articole asemănătoare

 • Anemonele Pink Star

  Flori mici, delicate, in culori vii, perfecte pentru a delimita un spatiu al gradinii si pentru a aduce un plus de prospetime si noutate cromatica, aceasta varietate de anemone ofera privirii nu mai putin de trei nuante.

 • Hortensia Sundae Fraise

  . Este o hortensie rezistenta, cu numeroase inflorescente mari, in doua tonuri de culoare - roz si alb, adesea cu tente de violet - care se potriveste in orice ansamblu cromatic daca vrem un plus de vitalitate si buna dispozitie.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Muscari azureum - o pata de culoare pentru gradina

  Usor de recunoscut datorita formei aparte a florilor de forma unor clopotei, de un albastru palid deosebit, este o varietate perfecta pentru gradina sau ghivece, efectul decorativ fiind cu totul iesit din comun mai ales alaturi de alte flori in culori complementare.

 • Cinci fructe pentru un plus de energie

  Usoare, bune la gust, inlocuind cu succes gustarile cu mult zahar si carbohidrati, pentru a nu mai mentiona caloriile, fructele sunt alegerea la indemana, si datorita varietatii de gusturi si arome cu siguranta fiecare va gasi acel fruct care sa ii fie pe plac. Iar unele dintre fructe se dovedesc surse de energie surprinzatoare.