Allium Pink Jewel - un plus de roz pentru gradina

O planta erbacee cu bulbi, pe care o intalnim in Europa, in Asia, in America de Nord, chiar si in nordul Africii (genul cuprinde peste 280 de specii), Allium L. este o solutie simpla, ieftina si usor de cultivat daca vreti sa oferiti gradinii sau balconului un plus de culoare dar nu aveti prea multa experienta in domeniu. Iar dintre nenumaratele varietati de ce sa nu alegeti Pink Jewel, mai ales daca simtiti ca ceea ce lipseste este un plus de roz floral spre mov deschis. Este unul dintre cele mai frumoase soiuri de Allium, inflorescentele sunt mari, cu petale ascutite de o culoare trandafirie, pastelata, ce tinde adesea spre mov, iar efectul decorativ este iesit din comun. Si mai mult decat atat, Allium Pink Jewel rezista destul de bine la frig, boli si daunatori, iar daca este plantat intr-un loc bine ales din gradina va veti bucura de culoarea lui destul de repede. 
 
Alegeti un loc unde solul sa fie bine fertilizat si curatat de buruieni, cu drenare buna, unde Pink Jewel sa aiba parte de soare, mult soare, si ideal ar fi sa plantati mai multe exemplare impreuna pentru ca efectul cromatic sa fie mai puternic. Nu uitati ca are nevoie de cat mai multa lumina solara daca vreti sa se dezvolte repede, iar inflorescentele sa aiba colorit intens. Mai mult, nu trebuie sa uitati de irigarea plantei, care trebuie facuta regulat cu o cantitatea moderata de apa. Se planteaza toamna, de la inceputul lunii septembrie pana in primele zile ale lui noiembrie, si prin mai sau aprilie anul urmator va veti bucura de primele flori de Allium, care nu sunt doar frumoase, dar au si un parfum delicat, dulceag. 
 
Din fericire Pink Jewel nu este doar frumoasa, ci se adapteaza usor si conditiilor din tara noastra, asa ca o puteti planta fie intr-un ghiveci pe masura - atinge la maturitate aproximativ 40 de cm inaltime - fie direct in gradina.

Foto: vanengelen.com

Articole asemănătoare

 • Dalia Barbarossa, pentru gradinari incepatori si experimentati

  Una dintre cele mai bune alegeri atunci cand vrem sa aducem in gradina un plus de culoare intensa si eleganta, aceasta varietate de dalii se cultiva si intretine usor, fiind bune atat pentru cei care au multa experienta, cat si pentru amatorii aflati la inceput de drum.

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Un plus de mov pentru gradina - lavanda Victory

  Soi hibrid, rezisstent, usor de cultivat, cu parfum dulce si placut.

 • Rododendronul Anouk

  Varietate de azalee perfecta pentru gradini cu suficient spatiu pentru tufele ei mari, viguroase, pline de flori de un roz intens si cu frunzis des de un verde lucios, Anouk este una dintre cele mai bune si accesibile optiuni daca vreti un plus de culoare si prospetime.

 • Forsythia Roseum - flori roz pentru o gradina de primavara

  Un arbust ornamental de origine orientala ce surprinde placut prin nenumaratele flori de un roz intens (veti gasi in functie de sol si varsta plantei exemplare cu flori ce pot sa capete o nuanta de un roz inchis spre rosu deschis, dar si inflorescente de un trandafiriu palid) acest Forsythia Roseum (Abeliophyllum distichum Roseum) ofera gradinii un plus de culoare si prospetime.