Bauturi alcoolice neobisnuite

1. Bakon Vodka (SUA): producatorii o promoveaza ca pura si racoritoare, fara sa uite sa adauge ca gustul principal este cel de... bacon. Este facuta din cartofi (spre deosebire de alte retete care folosesc cereale), recomandata pentru orice cocktail daca doriti un gust cu adevarat special, fara chimicale sau alti aditivi de gust. In final, dupa cum ne garanteaza si site-ul oficial, rezultatul este vodca de calitate, cu un gust de bacon.

2. Vinul de pescarus (Polul Nord): o bizara reteta traditionala, aceasta specialitate pentru care va trebui sa faceti o foarte lunga si grea calatorie pentru a o gusta direct pe taramul de origine este foarte apreciata in regiune. Cum nu veti gasi struguri acolo, pentru vinul de pescarus aveti nevoie de apa, o sticla sau alt vas corespunzator si fireste un pescarus. Pasarea moarta este pusa in sticla si totul se lasa la fermentat, intr-un loc insorit, pentru un timp. Cu siguranta nu este un produs ce se va bucura prea curand de succes dincolo de gheturile polare.

3. Bilk (Japonia): nimeni nu a facut o statistica din care sa aflam cati dintre cei care iubesc laptele sunt si mari bautori de bere. Insa un mic producator nipon s-a decis ca este momentul sa riste si a lansat pe piata Bilk, berea cu lapte. Folosind laptele ce in trecut era aruncat si mai putin malt decat in cazul retetelor obisnuite, rezultatul este o bautura cu siguranta neobisnuita. Iar cei care au incercat-o spun ca are un usor gust de fructe, pe langa cel dulce de lapte si cel clasic de bere.

4. Scorpion Vodka (Marea Britanie): desi pare un produs potrivit pietei asiatice, pe urmele versiunilor cu serpi sau soricei, este o creatie exotica si britanica, alcool de calitate, prezentat intr-o sticla eleganta, cu un scorpion in interior. Pasionatii sustin ca tocmai creatura ii da gustul aparte, insa cu siguranta cei mai multi ar prefera sa rateze ocazia.

5. Vinul cu sarpe (Vietnam): chiar daca poate fi intalnit in multe alte tari asiatice, localnicii sustin ca este o veche reteta traditionala, si ca anumite specii de serpi ajung astfel sa prelungeasca viata, sa imbunatateasca starea de sanatate si, daca treci de fireasca retinere, sa te faca sa te simti mai bine. In vin de orez sau in alcool de cereale, fie intr-o prezentare eleganta sau una artizanala, este cu siguranta o specialitate pe care nu o uiti usor. Desi prima imagine, cu un sarpe in interiorul unei sticle, nu este tocmai lesne de apreciat.

6. Berea Pizza (SUA): poate ca pare mai potrivita in Italia, dar aceasta bere stranie a fost creata in Illinois, SUA, si oricand ar parea de ciudat nu duce lipsa de cumparatori. Potrivit producatorilor ideea a fost sa imbine doua elemente ce par sa se potriveasca perfect, si se pare ca au si reusit. Berea din sticle are in compozitie rosii, usturoi, oregano si busuioc, iar gustul ar fi chiar de pizza. Cu bere.

Foto: bakonvodka.com

Articole asemănătoare

  • Iarna bucurati-va de savoarea vinului fiert

    In lunile friguroase de iarna, primul lucru la care ne gandim cand intram in casa este cum sa ne dezghetam mai repede.

  • 10 fructe exotice pe care trebuie sa le incercati

    Excursiile catre destinatii exotice nu trebuie sa insemne doar ore bune petrecute sub soare sau in apele limpezi si frumos colorate. Puteti opta pentru o excursie care sa va ofere si altfel de amintiri placute pe care sa nu le uitati.

  • Punci cald cu vin alb

    Veti descoperi in cele ce urmeaza o bautura potrivita nu numai pentru serile de petrecere, ci si pentru cele mai reci de toamna. Denumirea de punci se refera la o bautura preparata dintr-un amestec de rom sau alte bauturi alcoolice care contin zahar, lamaie, portocale etc. si alte mirodenii.

  • Cat de sanatos este vinul rosu?

    Afirmatia conform careia vinul rosu ar fi sanatos este foarte cunoscuta. In ciuda acestui fapt, putem oare sa il consumam fara sa tinem cont de nimic, asa cum se spune uneori?

  • Depresia sezoniera, tratata cu sunatoare si tei

    Depresia sezoniera sau tulburarea afectiva de sezon este un tip de depresie care are legatura cu anotimpurile anului.