Bruschete cu struguri, ricotta si cimbru

Ingrediente:

1 ciorchine de struguri rosii
ulei de masline
sare, piper
o bagheta taiata in felii putin mai groase
1 cutie branza ricotta (250 grame)
cimbru macinat sau crengute, dupa gust

Mod de preparare: boabele de strugure (cat mai mari, ideal un soi fara samburi) se pun intr-o tava pe hartie de copt, se stropesc usor cu putin ulei de masline, se presara deasupra sare si piper, apoi cimbru dupa gust. Tava se baga in cuptorul bine incins si se lasa acolo pentru cateva minute, pana cand boabele de strugure incep sa plezneasca. Se scot si se lasa putin la racit, apoi se pregatesc bruschetele. Feliile de bagheta se coc la randul lor in cuptor sau intr-o tigaie, stropite fiecare cu putin ulei, pana cand sunt bine patrunse, calde si rumenite. Fiecare felie de bagheta se unge cu ricotta in strat subtire, se pun deasupra boabe de strugure (indepartati cimbrul daca ati folosit crengute) si se servesc cat mai reci.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare