Bucate suedeze: cartofi cu smantana si marar

 Un preparat plin de gust pe care poate nu l-ati incercat pana acum este reteta suedeza de cartofi cu smantana si marar.

Ingrediente:

500 g cartofi

200 g smantana

25 g unt

1 lingura de faina

100 ml de lapte dulce

2 catei de usturoi

sare

piper

marar


Modul de preparare:

Se pune untul la topit.

Apoi se adauga faina.

Se amesteca bine, pentru a nu se forma cocoloase.

Se toarna si laptele dulce, rece.

Se pune si smantana, putin cate putin.

Se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.

Se adauga si usturoiul curatat si pisat.

Cartofii se curata de coaja si se taie in sferturi.

Apoi se pun la fiert in apa cu sare.

Cand s-au fiert, se scurg de apa.

Dupa aceea se adauga peste sosul de smantana.

Se mai pune pe foc preparatul pana mai da in cateva clocote.

La final se presara marar verde tocat.

Sursa foto

Articole asemănătoare