Ciuperci la borcan cu patrunjel si marar

 O reteta cu ciuperci la borcan, pe care multi nu au incercat-o, poate, pana acum. Va propunem sa degustati ciupercile la borcan cu patrunjel si marar.

 

Ingredientele necesare sunt:

2 kg de ciuperci proaspete

2 lingurite de piper boabe

1 legatura de marar

1 legatura de patrunjel

200 ml de otet

sare grunjoasa pentru muraturi


Modul de preparare:

Ciupercile se curata bine.

Coditele se taie.

Apoi se spala toate.

Coditele se maruntesc cu ajutorul blenderului.

Se toaca marunt si patrunjelul si mararul.

Ciupercile impreuna cu coditele maruntite si cu verdeata se pun la fiert.

Se pune apa cat sa acopere aceste ingrediente.

Se adauga si otetul.

Se pune si sare dupa gust.

De asemenea, mai puteti adauga si condimente speciale pentru muraturi.

Ciupercile se lasa la fiert timp de 10-12 minute.

Apoi se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Se sterilizeaza borcanele in cuptorul incins.

Dupa aceea se pun in borcane ciupercile si verdeata.

Se capseaza borcanele.

Se fierb la bain-Marie timp de 20 de minute.

Apoi acestea se acopera cu paturi.

Se lasa sa se raceasca pana a doua zi.

Se pastreaza pentru iarna intr-un loc racoros.

Sursa foto

Articole asemănătoare