Budinca de conopida

Ingrediente: 1 kg de conopida, 100 g franzela, 150 ml lapte, 100 g branza telemea, 100 g unt, 200 ml smintina, 50 g faina, 5 oua. Preparare: Conopida, taiata in buchetele si curatata de coaja, se fierbe 15 minute in apa clocotita cu putina sare, se strecoara si, rece, se trece prin masina de tocat, impreuna cu franzela muiata in lapte, nestoarsa; la tocatura se adauga smintina, faina, galbenusurile, untul topit, mararul taiat marunt si brinza nedesarata si rasa, amestecindu-se bine; apoi, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor, cu telul, prin rasturnare de jos in sus. Compozitia se desarta intr-o cratita unsa bine cu margarina solida si tapetata cu pesmet. Se coace 40-50 minute in cuptorul bine incins, in tava cu apa fiarta, introdusa din timp in cuptor. Nu se deschide cuptorul 20 minute. Cind este coapta, budinca se rastoarna pe platou si se serveste fierbinte, ca fel intii, sau ca garnitura la friptura de orice fel.

Articole asemănătoare

  • Budinca de conopida cu branza de vaci

    Un fel principal consistent, gustos si destul de usor de preparat.

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Supa cremoasa de conopida cu crutoane

    O supa speciala pentru sezonul tomnatic este supa cremoasa de conopida cu crutoane, care este plina de vitamine si gustoasa in acelasi timp.

  • Budinca de conopida la cuptor

    Dupa o zi la serviciu, va puteti delecta cu un preparat delicios: budinca de conopida la cuptor. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele:

  • Sufleu de conopida si broccoli

    O mancare gustoasa pe care o propunem pentru dumneavoastra este sufleul de conopida si broccoli. Conopida este detoxifianta pentru organism, iar broccoli este o leguma bogata in fibre.