Budinca de orez cu mere

budinca de orez cu mereIngrediente:
125 gr orez
1 l lapte
1 pachet cu zahar vanilat
3 oua
50 gr unt
4-5 mere
1 pahar sirop de zahar
1 pahar de zahar pudra

Preparare:
Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga   zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se amesteca. Se unge o forma de unt si se acopera fundul si peretii cratitei cu felii de mere fierte in sirop. Se pune orezul deasupra. Se toarna albusurile batute spuma cu zahar pudra. Se pune la cuptor, sa se coaca. Se prepara in 35 de minute.

Articole asemănătoare

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Salate gustoase. Salata de orez, cu rosii si ton

    O salata simpla si gustoasa puteti prepara intotdeauna pentru o masa usoara in orice moment al zilei. Va propunem sa degustati salata de orez, cu rosii si ton.

  • Salate racoritoare. Salata de telina cu mere si maioneza

    Sezonul salatelor de-abia a inceput, iar noi ne putem bucura de gustul sanatos al legumelor colorate, preparand diverse mixuri de legume. Va propunem sa degustati salata de telina cu mere si maioneza.

  • Crochete de orez cu legume si marar

    O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.

  • Delicii de toamna. Jeleu de gutui cu mere

    Odata cu venirea toamnei, ne bucuram si de roadele pe care aceasta ni le ofera. De exemplu, unele dintre fructele ravnite ale toamnei sunt gutuile. Pentru a beneficia de parfumul lor deosebit, va recomandam sa preparati reteta de jeleu de gutui cu mere.