Cantuccini de ciocolata


Cantuccini reprezinta este o specialitate italieneasca in care se regasesc migdale. Varianta adaptata cu ciocolata, cacao si alune este desertul potrivit pentru iubitorii de ciocolata.

Ingrediente pentr 50 bucati:

- 140 gr. alune
- 180 gr. faina
- 200 gr. zahar
- 50 gr. cacao
- Putina sare
- 1 lingura rasa de bicarbonat
- 3 oua
- 75 gr. ciocolata
- Faina

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 200ºC. se aseaza alunele pe tava si se rumeneasca  aproximativ 10 minute in cuptor. Se amesteca intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, sarea si bicarbonatul, se bat ouale usor in alt recipient, dupa care se adauga ingredientelor din bol. Tot aici se toarna alunele si bucatelele marunte de ciocolata si se amesteca intreaga compozitie foarte bine. Aluatul este relativ moale si lipicios, dar daca adaugam putina faina va fi foarte usor de modelat.

Din acest aluat se formeaza 2 role a cate 30 cm, care se aseaza in tava (la o distanta de cativa cm intre ele) pe o hartie speciala pentru prajituri. Se lasa la cuptor aproximativ o jumatate de ora, astfel incat aluatul sa primeasca deasupra o crusta.

Dupa ce se scot din cuptor sse lasa sa se raceasca 15 minute dupa care se taie in felii, care se aseaza din nou una langa cealalta in tava si se mai lasa inca 30 minute in cuptor. Inainte de a fi servite la cafea se lasa sa se raceasca.


Pofta buna!

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/37434517c2f5bf3cc65f150939bafcb8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139