Tort din piscoturi cu crema de ciocolata si portocale

 Un tort racoritor si aromat, binevenit pentru o zi festiva, este tortul din piscoturi cu crema de ciocolata si portocale.


Mai jos aveti ingredientele respective:

1 portocala

300 g de piscoturi de sampanie

200 g unt

4 oua

200 g zahar

1 cescuta de lapte

crema de ciocolata


Pentru crema aveti nevoie de:

200 g zahar

200 g unt

70 g cacao


Se prepara astfel:

Mai intai se freaca untul spuma.

Apoi se adauga galbenusurile, pe rand.

Galbenusurile se adauga alternand cu cate o lingura de zahar.

Se pune si putina coaja rasa de portocala.

Portocala se stoarce.

Apoi zeama obtinuta se dilueaza cu putina apa sau lapte.

Piscoturile se inmoaie in aceasta suc.

Apoi se pun frumos pe un platou de tort.

Se alterneaza cu straturi de crema.

Se garniseste cu coji de portocala zaharate.

 

Crema se pregateste astfel:

Untul se freaca spuma.

Apoi se adauga zaharul.

Se amesteca bine si se pune si cacaua.

 

Tortul gata preparat se lasa sa stea la rece timp de cateva ore.

Apoi se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare