Cartofi alsacieni
Ingrediente:
100 g sunculita bucatele, 900 g cartofi, 100 g ceapa, 50 g unt, 2 lingurite ulei masline, 1/2lingura tarhon proaspat taiat, 1/2lingura usturoi taiat marunt, 1/2lingura frunze de cimbru, 1/2 lingura patrunjel proaspat taiat.
Pregatire: se curata cartofii de coaja si se taie cubulete sau felii. Se pun in apa sarata si se fierb 5 minute dupa care se scurg si se dau deoparte.
Untul si uleiul de masline se topesc in tigaie, se adauga ceapa si sunculita si se rumenesc toate pentru 5 minute.
Se adauga cartofii si se prajesc inca 10 minute pana devin aurii si cu crusta. La sfarsit se adauga ierburile, sarea si piperul, se amesteca totul bine si se serveste imediat, cald.
gradinamea.ro
Noiembrie 2007
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Salata picanta de cartofi
Fel de mancare traditional, consistent si adesea intalnit in meniu, salata de cartofi capata in aceasta versiune un plus de iuteala de la piper, boia iute si (dupa gust) ardei iute verde sau rosu, tocat marunt sau taiat rondele subtiri, fara seminte. Doar pentru cei care prefera mancarea picanta.
-
Clatite din cartofi
Clatite in stil american facute din cartofi, faina, ou si lapte, prajite in unt si servite cu smantana acra si verdeata, un mic dejun consistent sau o gustare delicioasa.
-
Oua cu bacon, branza si cartofi
Ochiuri alaturi de cartofi bine prajiti, bacon crocant si branza pentru o cina sau un mic-dejun consistent si gustos, dar si cu multe calorii.
-
Cartofi picanti la cuptor
Alternativa plina de savoare a clasicilor cartofi copti, insa doar pentru cei care iubesc aromele picante.
-
Cartofi gratinati cu nucsoara si branza cu mucegai albastru
O alternativa la clasicii cartofi pregatiti in cuptor.