Chiftele cu peste

 

Ingrediente (pentru 4 persoane):

500 g cartofi,

200 g peste alb fiert si racit,

2 linguri maioneza,

4 cepe verzi tocate marunt,

faina,

1 ou,

3/4 ceasca pesmet,

1/4 ceasca ulei,

sare,

piper,

felii de lamaie pentru servit.


Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie bucati, se fierb, se scurg si se fac piure. Se adauga pestele fiert, maioneza, ceapa tocata, sarea si piperul si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana ce se obtine o masa omogena, din care se fac chiftele rotunde, care se apasa usor intre palme. Se dau prin faina, prin oul batut si prin pesmet si se prajesc cate 3 minute pe fiecare parte, la foc potrivit. Cand s-au rumenit frumos, se scot din tigaie, se scurg pe hartie absorbanta si se servesc garnisite cu felii de lamaie.

Articole asemănătoare

  • Trandafirul Bicolette

    Varietate de origine elvetiana de trandafir teahibrid, cu boboci de un rosu intens, cu nuante inchise aproape de purpuriu si parfum usor, Bicolette ajunge la maturitate la circa 150 de cm inaltime, dar surprinde placut prin florile sale mari, duble, cu peste 20 de petale intr-un interesant contrast cromatic fata de frunzisul de un verde inchis, usor lucios.

  • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Retete gustoase cu peste. Sardine siciliene

    Pentru doritorii mancarurilor cu peste, dar si pentru cei care vor sa pregatesca pentru musafiri o reteta noua, va propunem reteta de sardine siciliene.

  • File de somon cu sparanghel si praz

    Orice reteta cu peste este delicioasa dar va invitam sa savurati de data aceasta un preparat plin de vitamine: file de somon cu sparanghel si praz.