Chiftelute de porc in sos de rosii

 Intalnit destul de des in bucataria romaneasca, acest preparat este unul foarte apetisant.


Ingrediente:

- 500 g carne tocata de porc

- 200 g ceapa

- 2 catei de usturoi

- 100 g cascaval

- 100 g sunca afumata

- 1 conserva (400 g) rosii decojite in bulion

- 100 g masline verzi fara samburi

- 1 ou

- 2 felii paine

- 250 ml ulei

- 1 legatura patrunjel

- 1/2 lingurita oregano uscat

- 1 lingurita zahar

- 5 linguri faina

- piper

- sare

Mod de pregatire:

Se pune painea sa se inmoaie. Se curata ceapa si usturoiul, apoi se taie. Se rade fin cascavalul. Sunca se taie fasii. Rosiile din conserva se taie si acestea cubulete, iar maslinele se taie in rondele subtiri.

Carnea se amesteca cu jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi, cu painea stoarsa bine si cascavalul ras. Se adauga sare si piper dupa gust.

Se fac apoi chiftelute cu mana umeda si se dau prin faina. Se prajesc in tigaie in 200 ml ulei.

Cealalta jumatate de cantitate de ceapa si usturoi se prajeste in uleiul ramas. Dupa aceea, la acestea se adauga si sunca, rosiile in bulion, jumatate din masline, zahar si oregano.

De asemenea, se mai pune sare si piper dupa gust. Sosul se fierbe la foc mic timp de 10 minute, amestecand continuu.

Dupa ce sosul este gata, se adauga chiftelutele si se presara patrunjelul si maslinele ramase.

Sursa foto

Articole asemănătoare