Salata de rosii cu sos cald

Ingrediente:

½ cana ulei de masline
1 ceapa mare, curatata si taiata rondele subtiri
3-4 catei de usturoi, feliati subtire
1 varf de lingurita fulgi de ardei iute sau cateva rondele de ardei iute proaspat
½ cana frunze de busuioc proaspat
600 g rosii bine coapte, taiate in felii potrivite, nu prea groase
2 linguri otet de vin rosu
1 lamaie mica
sare, piper
(optional) 2-3 fileuri ansoa pentru o aroma cu influente mediteraneene

Mod de preparare: intr-o cratita potrivita se pune la incins uleiul de masline, pe foc mic, punand dupa un minut in el ceapa, usturoiul si fulgii de ardei, amestecand des si lasandu-le pana cand amestecul incepe sa isi schimbe culoarea. Se indeparteaza de pe foc si se amesteca in sos fileurile de ansoa, apoi busuiocul spalat si taiat mare. Se amesteca bine si se mai lasa putin, timp in care se presara putina sare pe rosiile puse in bol, se toarna deasupra tot otetul si la final se adaug si sosul inca fierbinte. Se rade deasupra coaja de lamaie, se sareaza si se pipereaza, apoi se serveste. Contrastul dintre sosul fierbinte si rosiile racoroase este secretul acestei retete.

Foto: pdpics.com

Articole asemănătoare