Ciorba cu perisoare (2)

Ingrediente: 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, zeama de varza, bors, sare de lamiie, sau otet, o ceapa de marime mijlocie, leustean, untdelemn, un galbenus, 100 ml smantana (iaurt), sare, 200 g carne vitel, orez, albus de ou, piper, patrunjel. Preparare: Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne) si se adauga o lingurita de sare. Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul, orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa. Cind toate perisoarele sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute. Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.

Articole asemănătoare

  • Cocktail dulce cu whisky, ceai negru si miere

    Un ceai negru de calitate, bine infuzat, cu sau fara miere ori zahar, este excelent mai ales in zilele calduroase, atunci cand este baut cu putin gheata. Alaturi de putin whisky sau bourbon, miere si 1-2 felii de lamaie, ceaiul negru devine baza unui cocktail usor de pregatit.

  • Ciorba de perisoare din soia

    O ciorba usoara si consistenta, preparata din soia in loc de carne, poate fi preferata in zilele de post. Incercati si aceasta varianta, bucurandu-va de gust.

  • Ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru

    O ciorba delicioasa si cu o aroma speciala, datorata cimbrului este ciorba de varza alba cu afumatura de porc si cimbru.

  • Ciorba cu carne de pui, smantana si ceapa rosie

    Ciorbele sunt usoare si pline de gust, de aceea este bine sa optati pentru a le degusta la o masa de seara alaturi de prietenii dumneavoastra. Noi va propunem sa incercati ciorba cu carne pui, smantana si ceapa rosie.

  • Hraniti-va sanatos consumand ciorba cu bors

    Bucataria romaneasca este capabila sa satisfaca gusturile oricarui gurmand din lume prin multitudinea specialitatilor care o alcatuiesc.


Warning: fopen(cache/f06a7f227fd79d0fd495bbbdad4fe937) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139