Ciorba de perisoare din soia

 O ciorba usoara si consistenta, preparata din soia in loc de carne, poate fi preferata in zilele de post. Incercati si aceasta varianta, bucurandu-va de gust.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1/2 pachet de granule de soia

1 ceapa mica

4 linguri de orez

4 linguri de faina

3-4 linguri de ulei

1 cartof

1 ardei

1 radacina de telina

1 radacina de patrunjel

1 legatura de leustean

zeama de la 2 lamai

sare

 

Se realizeaza astfel:

Granulele de soia se pun la fiert in 500 ml de apa.

Se adauga si putina sare.

Se lasa la fiert timp de 20 de minute.

Legumele se curata toate.

Ceapa si ardeiul se toaca marunt.

Morcovul si radacinile se dau pe razatoare.

Apoi ardeiul si legumele date pe razatoare se pun la fiert in apa cu sare.

Soia gata fiarta se scurge de apa.

Dupa aceea se amesteca la un loc cu ceapa tocata.

Se pune si orezul spalat.

Se mai adauga faina si uleiul.

Se amesteca bine.

Se pune sare dupa gust.

Apoi din amestecul rezultat se formeaza perisoare, cu mana uda.

Se adauga in ciorba dupa ce au fost facute.

Se lasa sa fiarba totul la foc mic.

Cand s-au fiert ciorba si perisoarele din soia, se acreste cu zeama de lamaie.

La final se presara si leustean tocat.

Se serveste fierbinte, cu un ardei usturat alaturi si cu crutoane.

Se poate adauga putin gris in compozitie, numai daca aceasta este prea moale.

Puteti, de asemenea, inlocui zeama de lamaie cu bors, dupa cum preferati.

Sursa foto

Articole asemănătoare