Ciorba de fasole boabe

Ingrediente: 150-200 fasole boabe, morcov, patrunjel, o ceapa medie, un ardei gras, 2 rosii, 150 g sfecla rosie, bors, (zeama de castraveti, suc de rosii sau otet, zeama sau sare de lamiie), leustean, telina, sare. Preparare: Fasolea inmuiata in apa rece, a doua zi se limpezeste cu apa rece si se pune la fiert tot in apa rece. Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc, 2 minute, in 50 ml untdelemn si se adauga in oala cu fasole. Cind fasolea este fiarta, se pun ardeiul taiat in felii subtiri, rosiile taiate in felii de 2 cm, sfecla rasa prin razatoarea cu gauri mari si se fierb inca 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare si completind cu apa, daca ciorba este prea deasa. Se acreste dupa gust si se aromeaza cu frunze de leustean si telina taiate marunt. Ciorba va avea culoarea roz. Se poate consuma si rece. Si in acest caz, fasolea se poate fierbe in oala sub presiune, impreuna cu zarzavatul calit. Dupa ce s-a desertat in oala obisnuita, cind da in clocot, se adauga celelalte ingrediente.

Articole asemănătoare

  • Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari

    Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.

  • Gulas de fasole boabe

    Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.

  • Tocanita de fasole boabe cu masline

    O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.

  • Chiftelute mexicane de fasole boabe

    Preparatele culinare din bucataria mexicana se remarca prin gustul picant si intens. Pentru a va bucura de aceasta aroma, va invitam sa preparati o reteta delicioasa de chiftelute mexicane de fasole boabe.

  • Supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru

    O aroma deosebita pentru o masa speciala este data de supa greceasca cu boabe de fasole si cimbru. Preparand aceasta reteta, veti avea parte de o noua aroma a unei simple ciorbe din boabe de fasole.


Warning: fopen(cache/0364af450437582d804f01a31f2acecb) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139