Ciorba de varza alba

Ingrediente: 300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, o varza de cca 1/2 kg, un ardei gras, cca 1/2 l suc de rosii sau o substanta acra, cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare. Preparare: Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. Se fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoare cu gauri mari, se caleste, 2 minute, cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se pune varza (controlata bine sa nu aiba nisip pe frunze si spalata), taiata in felii subtiri, ardeiul, in felii si o ramura de cimbru. Cind toate sint bine fierte, ciorba se acreste cu suc de rosii, dupa gust, sau cu ce avem la indemina , potrvindu-se gustul cu sare. Se pune si marar sau patrunjel taiat marunt. Se serveste ca atare sau se drege. Se poate pregati la fel, fara carne, numai cu zarzavatul calit.

Articole asemănătoare

  • Crochete de varza alba

    O reteta putin mai dificila si cu destule calorii, dar s-ar putea sa ii surprinda pe invitati. In mod placut.

  • Budinca de varza alba

    O reteta inedita, in stil "clasic", perfecta pentru zilele mai reci si mai ales pentru cei carora le place foarte mult varza alba, indiferent de forma in care a fost pregatita.

  • Ciorba de varza cu afumatura si smantana

    O ciorba calda este binevenita in zilele reci de iarna. Asadar, va propunem sa preparati ciorba de varza cu afumatura si smantana.

  • Salata de varza alba cu ton si mazare

    O salata usoara si cu un gust delicios este potrivita in orice moment al zilei. Este sanatoasa si ne ofera energie pe parcursul zilei. Va invitam la o portie de salata de varza alba cu ton si mazare.

  • Sufleu de varza alba la cuptor

    Pentru o mancare usoara de seara, va propunem o reteta delicioasa si simpla: sufleu de varza alba la cuptor.