Cocktail de iarna cu bourbon, cidru si mirodenii

Ingrediente:

150 ml bourbon
600 ml cidru de mere
1 cana cu apa
½ cana zahar
4 batoane scortisoara
6 cuisoare intregi
4 bucati anason stelat
cateva boabe piper negru
1 praf de nucsoara macinata

Mod de preparare: pentru o aroma intensa prajiti usor toate mirodeniile (puteti rupe bucati scortisoara) pe foc mic spre mediu, intr-un vas potrivit, pana cand miresmele sunt puternice, fara sa inceapa sa se arda. Se adauga apa la temperatura camerei, se fierbe totul amestecand des, si dupa aproximativ 10 minute se adauga si zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se lasa la racit, se trece prin sita, si se poate pastra la rece pana cand aveti nevoie de amestec. Intr-o carafa sau alt recipient se amesteca bine cidrul cu siropul de mirodenii (mai mult sau mai putin, dupa gust) si la final se adauga si bourbonul. Este o bautura ce se poate bea rece sau se poate incalzi putin la microunde, pentru a face gusturile mai pregnante.

Foto: pxhere.com

Articole asemănătoare