Conopida cu miere si lamaie

 Iata mai jos o reteta ce este binevenita a se consuma in perioada de dupa sarbatori:

- 1 conopida medie;

- 1/4 cana cu ulei extra-virgin;

- 1/2 lingura de sare;

- 1 ceapa medie de culoare rosie, taiata cuburi fine;

- 2 linguri cu miere;

- 1 lingura coriandru;

- 1/2 lingura boia de ardei;

- 1/4 lingura fulgi de ardei rosu zdrobit;

- 2 linguri cu suc proaspat de lamaie;

- 1/2 lingura de coaja de lamaie rasa fin;

- 1 lingura de coriandru proaspat, tocat;

Miezul de conopida se taie in manunchiuri (florete) de 1 inch (2,54 centimetri), impartindu-se in aproximativ 7 cupe. Se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie din fonta si se lasa la foc mediu.

Se adauga conopida, sarea si se amesteca. Lasati apoi, fara a mai amesteca, sa se coaca pe o parte pana capata o culoare bruna, timp de aproximativ 4 minute. Dupa, reduceti caldura la mediu si amestecati de multe ori, pana s-au rumenit peste tot, cam tot 4 minute.

Intre timp, amestecati intr-un vas mic, 2 linguri de apa, cu restul de 1 lingura de ulei, ceapa, miere, coriandru, boia de ardei si fulgi de ardei iute. Puneti amestecul de ceapa in tigaie si amestecati din cand in cand, pana ceapa se inmoaie.

Continuati amestecand constant, pana cand cea mai mare parte din lichid s-a evaporat.

Produsul finit se pune intr-un castron si se amesteca cu suc de lamaie si cu coaja rasa de lamaie. Deasupra puteti pune coriandru. Se serveste imediat.

Articole asemănătoare

  • Supa de conopida cu bacon si cicoare rosie

    O mancare calda preparata in caminul dumneavoastra este atat de potrivita iarna, cand frigul predomina. Va propunem sa pregatiti o supa calda de sezon: supa de conopida cu bacon si cicoare rosie.

  • Prajitura de post cu miere si nuca

    O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.

  • Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

    Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.

  • Mere coapte si umplute cu miere si stafide

    Apetisante de la prima vedere, merele coapte si umplute cu miere si stafide sunt pur si simplu delicioase. Ingredientele necesare pentru prepararea acestei retete sunt:

  • Aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie

    O reteta apetisanta, dar cu un gust diferit este cea de aripioare de pui la cuptor cu miere si lamaie. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoarele: