Conopida violet

 Conopida de culoare violet, Purple cauliflower, are un aspect mult mai frumos si mai deosebit decat conopida alba.

Totodata, este si mai hranitoare decat cea alba, datorita compusilor care ii dau o culoare unica.

Substantele numite antociani, substante ce fac parte din compozitia acestei conopide, sunt compusi chimici care dau florilor, frunzelor, tulpinii si radacinilor acestora, pigmentul de rosu stralucitor, albastru sau violet.

Conopida violet este foarte buna pentru sanatate. Antocianii pe care aceasta ii contine sunt puternic antioxidanti si pot ajuta la prevenirea cancerului. De asemenea, sunt benefici pentru imbunatatirea starii generale de sanatate.

Se poate consuma in stare cruda ori gatita. Aroma sa este mult mai usoara decat a celei albe si necesita un timp mai scurt de gatire.

Articole asemănătoare

  • Brandusele Violet Queen

    Cu un nume perfect ales pentru o varietate delicata de branduse de toamna, cu inflorescente mari in forma unor cupe, in nuante intense de violet-purpuriu (dar veti gasi si exemplare in tonuri mai deschise), aceste Violet Queen sunt perfecte atat pentru gradini cat si pentru ghivece.

  • Conopida Violetto Di Sicilia

    Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov?

  • Mancare de conopida cu svaiter

    In combinatia cu un svaiter de calitate banala conopida devine un deliciu.

  • Salata de conopida

    Usoara, gustoasa, va face sa descoperiti un alt mod de a prepara conopida decat ca mancare clasica sau murata.

  • Mancare de conopida si branza Emmental

    Gustoasa si consistenta, o reteta in care conopida capata cu totul alt gust datorita aromei intense a branzei Emmental