Crema de banane

Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura zeama de lamiie, o lingura cu virf de jeleu de zmeura, o lingura de iaurt, fructe din dulceata, frisca pentru ornat. Preparare: Bananele mai moi, curatate de coaja, se zdrobesc bine cu furculita, adaugandu-se treptat toate ingredientele enumerate si zahar dupa gust. Crema se aseaza in cupe, se lasa la rece 2-3 ore, apoi se orneaza cu frisca, cu sau fara gelatina, sau numai cu fructe din dulceata. Piureul de banane se poate amesteca numai cu o lingura de rom, cu zahar vanilat si cca 100-150 g frisca batuta spuma. Apoi, crema se pune in cupe si se lasa la frigider sa se raceasca bine; dupa ce s-a racit, se orneaza abundent cu frisca.

Afl─â mai multe despre

Articole asem─ân─âtoare