Crema de nuca de cocos cu sirop de caramel

 Pentru ca se apropie sarbatoarea dragostei, va puteti incanta persoanele iubite cu o crema delicioasa de nuca de cocos cu sirop de caramel.

 

Sunt necesare urmatoarele ingrediente:

aproximativ 400 g de lapte de cocos

2/3 cana de zahar tos

3 oua intregi

1 galbenus

1/4 lingurita de cardamom


Modul de preparare este simplu:

Se incalzeste mai intai cuptorul.

Laptele de cocos se pune intr-o cratita.

Se pune la fiert la foc mediu, timp de aproximativ 8 minute.

Intre timp, se pune intr-o cratita mica 1/3 din cantitatea de zahar impreuna cu 1 lingura de apa.

Amestecul se fierbe la foc mic, pana ce zaharul s-a dizolvat si amestecul incepe sa fiarba.

Apoi puteti sa lasati focul la un nivel mediu, timp de aproximativ 2-3 minute, pana ce zaharul capata o culoare de chihlimbar.

Caramelul fierbinte se toarna uniform in forme speciale.

Intr-un bol, se pune restul de zahar, ouale, galbenusul si cardamomul.

Se amesteca totul bine.

Dupa aceea se adauga usor si laptele de cocos fierbinte peste amestecul de ou.

In tot acest timp cat se adauga laptele de cocos, este necesar sa amestecati.

Turnati crema rezultata in aceleasi forme speciale.

Turnati apa fierbinte in tava de copt, in jurul acestor forme speciale, pana cand aceasta ajunge la jumatatea partii laterale.

Se coc timp de aproximativ 40 de minute.

Formele respective se scot usor din tava si se pun la racit.

Apoi se acopera si se pun la frigider, lasandu-le cel putin 6 ore.

Se poate servi cu bucati de ananas deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/ab80692518eafbe22d52782da0d38ee4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139