Delicatese belgiene

  

 Ciocolata si berea sunt doar doua produse belgiene renumite in intreaga lume, insa Belgia nu atrage an de an turistii de pe intreg mapamondul doar datorita aromei ciocolatei sau gustului unic al berii. Pe langa peisajele mirifice, Belgia are multe delicatese de oferit celor pasionati de arta culinara.

Belgian frites (french fries), vafele belgiene sau prajitura numita Speculoos sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt intampinati turistii.

Speculoos este o prajitura renumita in randul copiilor din Belgia. Aceasta este in fiecare an special preparata pentru copii, la sarbatorirea Sfantului Nicolae. De asemenea, aceasta se serveste alaturi de cafea in multe baruri si restaurante, ca desert.

Majoritatea restaurantelor belgiene au in meniu incluse si bucate renumite precum moules frites (midii si cartofi prajiti), Waterzoo, stoemp potato si Salade Liegeoise.

Se spune ca in restaurantele din Belgia se gasesc cele mai bune bucate, preparate cu calitatea intalnita in bucatariile frantuzesti si germane.

Articole asemănătoare

 • Despre valoarea nutritiva a castanelor

  Castanele comestibile nu se bucura in Romania, precum in alte tari, de un succes foarte mare. Totusi, trebuie precizat ca in cercul restrans al “connoisseurilor” ele sunt privite ca adevarate delicatese.

 • Ciuperci salbatice, pentru o toamna cu delicatese spaniole

  Dupa ce toamna invaluie Spania, vanatorii de delicatese mai au o singura tinta in natura: ciupercile salbatice. Daca vei merge intr-o piata in aceasta perioada a anului vei avea ocazia sa intalnesti o gama foarte variata de sortimente.

 • Gutuile, printre alimentele de toamna

  Gutuiul (Cydonia oblonga) este un arbore fructifer originar din regiunea Caucazului, aclimatizat si in partile noastre. Cele mai apropiate rude sunt marul si parul, cu care nu se poate compara insa in privinta popularitatii.

 • Avocado. Valoarea nutritiva a fructului

  Avocado este un fruct cu mare valoare nutritiva, chiar daca aroma sa lasa in opinia unora de dorit. Taiat in jumatati, se obtine un fel de barchete ce pot fi umplute cu diverse delicatese (fructe de mare, paste picante etc).

 • Cat de sanatoase sunt perele?

  Perele au o dulceata aparte, diferita de cea a merelor, la care aproape toata lumea ravneste in fiecare toamna.