Delicii de toamna. Compot de dovleac

O bautura delicioasa si speciala pentru zilele reci de toamna este compotul cald de dovleac. Datorita continutului mare de antioxidanti, dovleacul contribuie la incetinirea procesului de imbatranire.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

2 kg pulpa de dovleac

150 g otet

1 kg zahar

3 lamai

4 plicuri de zahar vanilat


Modul de preparare este simplu:

Dovleacul se curata de coaja.

Apoi pulpa de dovleac se taie in cubulete.

Se pune intr-un vas.

Se pune apa peste bucatile de dovleac, pana ce acestea sunt acoperite.

Se adauga si otetul.

Se lasa sa stea in apa cu otet timp de 2-3 ore.

Intre timp se prepara siropul.

2 l de apa impreuna cu zaharul, lamaile taiate felii si cu plicurile de zahar vanilat se pun la fiert.

Se lasa 15 minute.

Dupa cele 3 ore, cubuletele de dovleac se dau printr-un jet de apa rece.

Apoi se pun in borcane.

Se toarna si siropul preparat.

Se lasa la distilat inca 15 minute.

Apoi se serveste cu pofta.

Sursa foto

Articole asemănătoare