Dulceata de struguri


Data fiind perioada pe care o parcurgem, nimic nu cade mai bine unei gospodine decat sa se ocupe cu prepararea dulceturilor. Reteta urmatoare cu struguri este delicioasa si foarte usor de preparat. Rezultatele iti vor lasa cu siguranta apa in gura, insa pana vei ajunge sa te bucuri de savoare, achizitioneaza urmatoarele ingrediente:   

1 kg de boabe de struguri (sau o farfurie cu varf dupa ce s-au scos samburii)
1 kg de zahar
3 linguri de zeama de lamaie
3 - 4 pahare de apa
1/2  baton de vanilie

Mod de preparare:

Se aleg boabele mari de struguri, se curata de pielita si de samburi, iar apoi se pun la scurs intr-o bucata de tifon. In paralel, se pune zaharul la fiert si, dupa primele clocote, se adauga o lingura de zeama de lamaie. Se amesteca si apoi se stinge focul. Dupa ce s-a linistit din clocot, peste acest sirop se adauga strugurii. Se lasa cateva minute, apoi se pune totul din nou pe foc si se adauga restul de lamaie. Cand este aproape gata se pune si vanilia. Inainte sa stingeti focul este important sa verificati daca siropul este suficient de legat. Abia cand acesta este gros se ia compozitia de pe foc. Inainte de a fi pusa in borcane, se ia spuma care se strange deasupra, iar dulceata se lasa la racit.

Sursa foto: popsugar.com

I. C.

Articole asemănătoare