Efectele curative ale ceaiului...

... asupra sistemului cardio - vascular

Un rol foarte important in ceea ce priveste imbolnavirea sistemului cardiovascular il joaca oxidarea asa numitului colesterol "rau". Riscul de a avea boli arteriale sau de a face infract este astfel in mod cert marit. Studiile stiintifice au demonstrat faptul ca persoanele care beau in mod regulat si frecvent ceaiuri prezinta un risc mult mai redus de imbolnavire a sistem cardiovascular.

... impotriva formarii celulelor canceroase

In ultimii ani multe studii s-au ocupat cu cercetarea si clarificarea efectului substantelor din continutul ceaiului asupra formarii celulelor canceroase. Rezultatele arata ca este posibil sa evitam formarea daca savuram des si regulat ceaiuri naturale, in special ceai verde sau ceai din fructe de padure. 

Astfel un studiu japonez la care au luat parte 8500 persoane a demonstrat ca la cei  care consuma zilnic mai mult de 10 cesti pe zi riscul imbolnavirii scade in mod evident.


Sursa foto

 

Articole asemănătoare

 • Ce substante nutritive iti ofera strugurii?

  Chiar daca ne vine sau nu a crede, proprietatile benefice ale strugurilor nu sunt o descoperire a zilelor noastre. Grecii, arabii si romanii cunosteau foarte bine efectele curative ale acestor fruncte si practicau cura pe baza doar de struguri timp de cateva zile.

 • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

  Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.

 • Chimenul – condimentul cu proprietati curative

  Chimenul se regaseste in sertarul cu condimente din orice bucatarie. Acesta este foarte sanatos si la indemana oricui

 • Un institut dedicat fructelor de merisor

  Majoritatea medicilor si specialistilor din domeniul sanatatii cred ca exista o clara asociere intre o dieta bogata in fructe, legume si un risc scazut de a amplifica efectele negative ale unei boli cronice.

 • Fructe si legume care fac minuni

  Cunoastem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.