Friptura umpluta cu ciuperci si sunca

Ingrediente: 
 
800 g carne de vita (pulpa)
100 ml ulei
150 g sunca
100 g ceapa rosie
150 g ciuperci (ideal de padure)
doua oua
o legatura de patrunjel
 
Mod de preparare: bucata de carne se curata bine de pielite si vine, se spala cu grija si se bate ca pentru snitele, foarte bine, dar cu grija ca sa nu se rupa. Cand fibrele s-au rupt si s-a latit, subtiindu-se, se pregateste pentru umplutura. Separat se taie felii subtiri ciupercile (dupa ce s-au spalat bine), se toaca marunt ceapa si se taie sunca in cubulete, si totul se caleste in jumatate din cantitatea de ulei, bine incins, pana cand isi schimba culoarea. Se adauga patrunjelul tocat fin, se mai amesteca putin, apoi intreaga compozitie se scoate si se lasa putin la racit. Cand este rece se pune putina sare si piper, iar toata umplutura da prin mixer sau masina si se amesteca bine cu cele doua oua crude. Se pune peste pulpa de vita, se ruleaza si se leaga bine cu sfoara (ca sa nu se desfaca in timpul coacerii) si se pune la cuptorul bine incins, intr-o tava potrivita ca dimensiuni, adaugandu-se restul de ulei si stropindu-se des, ca sa nu se arda. Se serveste calda sau rece, cu o garnitura dupa gust - orez, cartofi natur sau prajiti, etc.

Foto: onedaycart.com

Articole asemănătoare