Fructul dragonului sau Phythaia

fructul dragonului

 

Rotund, de culoare rosie, imbracat intr-o coaja ca de scoarta de copac, inveleste un miez alb sau rozaliu plin de seminte mici negre. Unele soiuri sunt roz sau galbene.

 

Este o specie de fruc exotic, ce se cultiva in zone cu clima uscata, subtropicala, unde precipitatiile anuale sunt foarte scazute. Planta rezsta si la zone tropicale umede, dar umiditatea din atmosfera ar putea schimba gustul fructului. Nu sunt pretentioase la sol, dar este recomandat sa creasca intr-un sol bogat in ingrasamant organic. Oricum, s-a constatat ca acestea s-au dezvoltat foarte bine si in soluri nisipoase.

 

Cactusul din care provine acest fruct poate avea 5-6 cicluri de recolte pe an. Fructul se poate taia in doua jumatati si astfel apare pulpa fructului cu gust dulce si cu putine calorii. In general, se serveste crud, in salate, dar este adesea folosit si in sucuri, compoturi sau ceaiuri.

 

Aceste fructe sunt importate si in Romania si se gasesc in magazine.

 

Articole asemănătoare

 • Naranjilla - o portocala sau o rosie?

  Un fruct mic de culoarea unei portocale, coaja lucioasa si tare, gust acrisor-acid, naranjilla este o raritate in afara Americii de Sud, unde il veti intalni in diverse retete, ca o gustare simpla sau chiar in bauturi traditionale.

 • Cinci fructe neobisnuite

  Fructul stea, mangustanul, fructul dragonului, rambutan, salak

 • Gutuia, fructul mitologic cu valente de medicament

  In mitologia greaca, gutuia este fructul Afroditei si “marul de aur” care a starnit razboiul troian. Fiind plina de vitamine, aceasta este renumita in zilele noastre mai ales pentru beneficiile pe care le aduce organismului si in special aparatului digestiv.

 • Maracuia sau fructul pasiunii

  Maracuia (Passiflora edulis) sau fructul pasiunii este un fruct din America de Sud integrat relativ de curand in comertul sud-est european. Primii oameni de pe batranul continent care au luat la cunostinta de existenta sa si i-au dat nume -asociindu-l cu o floare cunoscuta de ei, floarea pasiunii - au fost misionarii spanioli.

 • Fructe comestibile neobisnuite. Kiwano

  Kiwano este fructul unei plante agatatoare exotice din aceeasi familie cu pepenele. I se mai spune "castravete african", pentru ca este originar din Zimbabwe, sau "pepene cu coarne" prin raportare la infatisarea sa.