Importanta aminoacizilor si proteinelor

 In timpul digestiei proteinele alimentelor sunt descompuse in cei 20 de aminoacizi care sunt caramida de baza in construirea propriilor proteine ale unui organism.

Corpul nostru are nevoie de proteine pentru a asigura functionarea corecta a organelor si pentru a pastra tesuturile si celulele vii.

Lipsa proteinelor din organism are ca efect scaderea in greutate, dezvoltarea precara a masei musculare si totodata influenteaza negativ sistemul imunitar.

Proteinele ne dau puterea sa ne ridicam de pe scaun. Consumul proteinelor sanatoase, fara hormoni si antibiotice, este necesar. Nu uitati insa ca nu conteaza cantitatea ci calitatea acestora.

O sursa completa de proteine este cea care ofera organismului toti aminoacizii de care are nevoie. Acestia ii putem gasi in toata gama lactatelor si carnurilor. Sursele incomplete de proteine sunt cele care nu au in componenta unul sau mai multi aminoacizi de care are nevoie organismul nostru.

Proteinele complementare

Proteinele complementare sunt cele pe care corpul nostru le extrage din doua sau mai multe surse. Spre exemplu orezul si fasolea. Daca sunt consumate impreuna ele ofera corpului necesarul de proteine, insa consumate separat nu contin toti aminoacizii de care are nevoie corpul nostru. Acesta poate sa combine proteinele complementare, asimilate intr-o zi din alimentele consumate.

Articole asemănătoare

 • Branza de oaie te ajuta sa slabesti in acest sezon

  Aducand cu sine zile tot mai scurte, frig si sedentaris, sezonul rece este considerat o perioada in care oamenii pot lua usor cateva kilograme in plus.

 • Aria Protejata Poda, Bulgaria

  Aria Protejata Poda se gaseste la cativa kilometri departare de Bourgas, pe drumul catre Sozopol. In ciuda dimensiunilor reduse, este una dintre cele mai apreciate atractii bulgare aflate pe litoralul Marii Negre si poate constitui oricand un popas pentru turistii romani.

 • Crinul alb, alaturi de simbolurile pascale

  Alaturi de cruce, de ouale rosii iar mai nou de iepuras, crinul este unul dintre cele mai cunoscute simboluri Pascale, atat la credinciosii catolici cat si la cei ortodocsi.

 • Aperitive. Andive cu lamaie si condimente

  Micul dejun este cea mai importanta masa si nu trebuie omisa, indiferent ca sunteti acasa ori la serviciu. Asadar, va puteti incepe dimineata in forma consumand un aperitiv simplu si rapid de pregatit: andive cu lamaie si condimente.

 • Gradina Yuyuan, Shanghai

  Gradina clasica Yuyuan se afla in centrul vechi al orasului Shanghai si este una dintre atractiile turistice reprezentative, fiind etichetata adesea ca o minune a arhitecurii in regiunea de sud a fluviului Yangtze.