Insomnia

Insomnia nu este considerata o boala, dar daca persista, poate fi un simptom al unei alte maladii, mai grave. In aproape 50% dintre cazuri, cauza ei este de natura psihologica: schimbarea locului de munca, efort sustinut, probleme conjugale, consumul abuziv al cofeinei, alcoolului, dureri fizice, venirea pe lume a unui bebelus.

Anumite suplimente nutritionale pot inlatura aceasta deficienta.

Vitamine recomandate:
- vitaminele B3 si B6: 50 mg din fiecare cu 30 de minute inainte de culcare;
- calciul: 500 mg;
- cuprul: mai ales pentru femeile la premenopauza - 1,5-3 mg zilnic;
- fierul: 10-18 mg/zi;
- magneziul: 250-400 mg in fiecare zi; persoanele cu afectiuni cardiace sau renale trebuie sa consulte medicul inainte de a lua aceste suplimente.

Nota bene: Activitatea fizica favorizeaza somnul. Nu uitati nici traditionala ceasca de lapte cald inainte de a merge la culcare.

Aluminiul este un factor ce perturba somnul! Nu folositi vesela din acest material si fiti atenti la calitatea aerului din mediul inconjurator.

Articole asemănătoare

 • Tratamente naturiste cu rachitan

  Cu actiune astringenta, cicatrizanta, antiseptica, se folosesc de la rachitan partile aeriene, recoltate in perioada de inflorire, din iunie pana in septembrie

 • Coriandrul in tratamentele naturiste

  Un condiment folosit din antichitate si care era nu doar foarte apreciat pentru aroma sa si felul in care schimba radical un preparat, dar si pentru felul in care facea dintr-un vin de rand o bautura mai tare, cu note dulci, coriandrul poate fi utilizat si in medicina traditionala sub forma de infuzie sau sirop

 • Ce puteti trata cu cu decoctul de iarba mare

  Sub forma de decoct (o lingura la o cana de apa) se poate bea in cure de 7-10 zile sau se poate folosi pentru comprese si spalaturi (caz in care se recomanda folosirea a doua linguri pentru 250 g apa)

 • Miezul de nuca pentru sanatate

  Miezul de nuca mancat frecvent ajuta la fixarea calciului in oase, mentine sanatatea sistemului circulator si scade nivelul colesterolului din organism, previne unele tipuri de cancer si are un efect antiinflamator natural

 • Esti fan Halloween? Atunci nu risipi semintele de dovleac

  Daca tot transformi dovleacul intr-un felinar pentru noaptea de Halloween, ar fi pacat sa nu colectezi semintele in vederea valorificarii. Efortul si timpul pierdut sunt minime, in schimb, benficiile intrec orice asteptari.