Mancare de caise

 Ingrediente:
 
un kilogram de caise taiate felii
250 g miez de nuca
doua albusuri
o cana de lapte
o lamaie
frisca
 
Mod de preparare: caisele se spala, se taie felii subtiri si apoi se cantaresc. Se adauga miezul de nuca dat prin masina sau mixer, amestecat cu cele doua albusuri batute spuma si coaja rasa de la o lamaie. Se amesteca bine cu feliile de caise si se adauga treptat laptele la temperatura camerei pana cand obtinem consistenta dorita. Se baga la cuptorul bine incins pentru 5-10 minute sau se poate servi direct, rece. In oricare varianta se orneaza cu frisca si, daca vrem un gust mai dulce, doua-trei linguri de zahar.

Foto: pexels.com

 

Articole asemănătoare

  • Marmelada de caise

    Un desert clasic, dulce-acrisor, cu multa vitamina C, perfect pentru orice anotimp. Secretul pentru orice marmelada reusita este sa alegeti fructe sanatoase, bine coapte, iar gustul final trebuie sa fie dominat de notele vegetale, fructate si nu de zahar.

  • Cocktail Zombie (cu gust de caise)

    O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

    O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.

  • Crema de caise cu frisca

    Un desert rapid si cu un gust delicios este potrivit intotdeauna pentru a-i servi pe cei dragi, atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Astfel, va propunem sa preparati reteta de crema de caise cu frisca.