Marmelada de caise

Ingrediente:
 
un kilogram de caise bine coapte, cantarite fara samburi
600 g zahar tos
 
Mod de preparare: caisele se spala, se scot samburii si apoi se cantaresc. Alegeti doar caise bine coapte, fara pete sau defecte. Se indeparteaza pielitele pentru o marmelada fina si se pun la fiert intr-o cratita, amestecate cu zaharul, amestecand tot timpul cu o lingura de lemn si insistand pe fundul vasului, pentru ca amestecul sa nu se prinda. Focul trebuie sa fie mediu spre iute pentru ca marmelada sa pastreze culoarea fructelor, un frumos galben auriu, fara sa se afume sau sa capete o nuanta mai inchis, cand este posibil sa fie si putin amaruie. Cand este gata se toarna calda in borcane curate, sterilizate, se acopera dupa ce s-a racit si a prins pojghita deasupra.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Cocktail Zombie (cu gust de caise)

    O varianta a unei retete celebre, interesant prin nota fructata adusa de lichiorul de caise.

  • Mancare de caise

    Un desert natural cu gust puternic de fructe? O gustare pentru cei care prefera fructele si legumele? O alternativa la dulciurile clasice, cu multe calorii si zahar? O reteta care poate fi oricare dintre acestea.

  • Samburii de caise, sanatosi consumati cu moderatie

    Prunus armeniaca este denumirea data de specialisti caisului, pom fructifer cu origini geografice incerte, raspandit din Tara Soarelui Rasare pana in Europa si pe continentul lui Cristofor Columb.

  • Fursecuri cu gem de caise

    Seara, in timp ce stati de vorba cu prietenii dumneavoastra ori vizionati o emisiune interesanta, va puteti delecta si cu cateva fursecuri cu gem de caise alaturi de un ceai.

  • Crema de caise cu frisca

    Un desert rapid si cu un gust delicios este potrivit intotdeauna pentru a-i servi pe cei dragi, atat pe cei mici, cat si pe cei mari. Astfel, va propunem sa preparati reteta de crema de caise cu frisca.