Mancare de carnati afumati cu ardei gras si ceapa

Ingrediente:
 
doi carnati afumati, nu foarte mari
doua bucati ardei gras rosu
doua bucati ardei gras verde
o ceapa rosie 
o ceapa alba
doua linguri cu varf de unt
o lingurita busuioc
o lingurita oregano
patru catei de usturoi taiati marunt
o jumatate de cana vin alb, sec
 
Mod de preparare: carnatii se frig pe gratar sau se baga in cuptorul bine incins pentru 10 minute, cel mult un sfert de ora, cu putin unt sau apa daca sunt prea uscati. Se scot, se taie felii subtiri si se lasa la racit. Separat spalati, curatati si taiati betigase ardeii, tocati marunt cepele si puneti totul la calit intr-o cratita incapatoare, in cele doua linguri de unt bine incins, adaugand si usturoiul. Se caleste treptat, pe foc mic, adaugandu-se vinul, busuiocul si lingurita de oregano, pana cand ardeii se inmoaie bine, iar ceapa isi schimba culoarea. Nu trebuie nici sa se arda, nici sa ramana prea tari. Se adauga feliile de carnati si se lasa in continuare pe foc pentru cel mult 15 minute, lasand timp ingredientelor sa se patrunda bine, amestecandu-si aromele. Se serveste calda. 

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare