Mancare de spanac si orez

Ingrediente:
 
un kilogram de spanac proaspat
o lingura de faina
100 ml lapte
doua linguri untura
200 g orez
100 ml smantana
o lingurita de boia dulce
o legatura de marar
 
Mod de preparare: se curata si se spala foarte bine spanacul, in mai multe ape. Se fierbe in apa cu sare pana cand se inmoaie. Orezul se caleste putin in jumatate din cantitatea de untura, se adauga jumatate de cana din apa in care a fiert spanacul si se lasa la fiert 10-15 minute. Separat spanacul se taie in suvite si se caleste in restul de untura, adaugandu-se dupa cateva minute faina amestecata cu lapte, sare si piper, mararul taiat foarte fin si lingurita de boia dulce (sau chiar mai mult, daca va place gustul). Se lasa cateva minute la fiert, se adauga orezul si smantana, apoi se baga la cuptor pentru 15-20 de minute. Se serveste cald.

Articole asemănătoare