Mancarica de ceapa cu pui si mamaliga

Completam astazi cu o noutate sirul de retete practice si gustoase cu care v-am delectat in alte randuri, deoarece stim ca o clipa in minus in bucatarie poate inseamna o clipa in plus petrecuta in camera de zi. 

Mancarica de ceapa este prin excelenta o reteta a oamenilor grabiti. Nu doar ca se prepara usor dar ofera si un  gust dulce, aromat, la carnea de pui. Daca se intampla sa va fi ramas carne de la un pui la cuptor ori carne deja pregatita, aveti in atentie faptul ca o puteti taia bucatele mici si arunca in mancarica (spre finalul pregatirii acesteia).

Intr-un ceaun sau vas pune putin ulei de floarea soarelui la incins, adaugand sare, piper si orice alt condiment care consideri ca s-ar potrivi. Intre timp, pana se incinge uleiul, taie 4-5 cepe in felii mari, apoi cand uleiul e gata adauga ceapa si lasa-o pana se rumeneste.

Adauga o cana si jumatate de apa si lasa compozitia sa se inabuse pana se inmoaie si scade. Fii cu ochii mai mult pe mancare decat pe ceas, gusta-o pentru a vedea daca e facuta si, daca este cazul, pisca-i putina apa sa se inabuse bine.

Aproape de final, adauga suc de rosii (bulion), frunze de dafin, marar, busuioc, patrunjel, oregano, si alte verdeturi dupa gust. Mancarica se serveste de preferat ca garnitura in diferite fripturi, impreuna cu mamaliga.     

Sursa foto: library.chansonwater.com

I. C.  

Articole asemănătoare