Mere coapte 2
Ingrediente:
4 mere
110 g zahar
4 linguri unt
2 lingurite scortisoara
Preparare:
1. Porniti cuptorul.
2. Scoateti miezul fiecarui mar, facand un capac in partea de sus. Puneti in fiecare gaura cate 2 lingurite de zahar si 1 lingurita de unt. Asezati merele intr-o tava si presarati-le cu scortisoara.
3. Se pun la copt in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, pana cand zaharul incape sa se caramelizeze si merele se fragezesc.
Portii: 4
Află mai multe despre
Articole asemănătoare
-
Sangria cu cidru si bere
Reteta unei bauturi de vara, cu gust placut de mere si aciditatea adusa de bere, excelenta rece si datorita notelor fructate si mirodeniilor.
-
Cocktail de vara cu vin alb si rom
Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.
-
Mere coapte cu scortisoara si nucsoara
Poate fi un desert, o gustare, o garnitura indrazneata si neconventionala pe scurt o reteta care va face din banalele mere o placuta surpriza.
-
Mere coapte cu scortisoara si zahar brun
Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.
-
Cataif rustic cu umplutura de mere
Desertul preferat este placinta cu mere? Atunci puteti incerca si aceasta varianta de cataif in care taiteii se imbina cu gustul de mere coapte.