Mere coapte 2

mere coapte 2Ingrediente:
4 mere
110 g zahar
4 linguri unt
2 lingurite scortisoara

Preparare:
1. Porniti cuptorul.
2. Scoateti miezul fiecarui mar, facand un capac in partea de sus. Puneti in fiecare gaura cate 2 lingurite de  zahar si 1 lingurita de unt. Asezati merele intr-o tava si presarati-le cu scortisoara.
3. Se pun la copt in cuptorul preincalzit pentru 15 minute, pana cand zaharul incape sa se caramelizeze si merele se fragezesc.

Portii: 4

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Sangria cu cidru si bere

    Reteta unei bauturi de vara, cu gust placut de mere si aciditatea adusa de bere, excelenta rece si datorita notelor fructate si mirodeniilor.

  • Cocktail de vara cu vin alb si rom

    Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.

  • Mere coapte cu scortisoara si nucsoara

    Poate fi un desert, o gustare, o garnitura indrazneata si neconventionala pe scurt o reteta care va face din banalele mere o placuta surpriza.

  • Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

    Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.

  • Cataif rustic cu umplutura de mere

    Desertul preferat este placinta cu mere? Atunci puteti incerca si aceasta varianta de cataif in care taiteii se imbina cu gustul de mere coapte.