Mere coapte

mere coapteIngrediente:
8 mere potrivite
150 g zahar
1 lingura marmelada
100 g zahar pudra
3 linguri pesmet
50 g nuci
25 g unt
1/2 lingurita scortisoara

Preparare:
Se face un sirop din zahar si un pahar cu apa in care se pun merele curatate de coaja si de simburi. Se scot si se scurg bine. Se umplu merele cu marmelada amestecata cu nucile putin prajite si farimitate. Se unge forma cu unt. Se asaza merele umplute si se presara peste ele 100 g zahar pudra, pesmetul, si scortisoara. Se coc pina se rumenesc.

Articole asemănătoare

  • Sangria cu cidru de mere si whiskey

    O reteta pentru o carafa de sangria al carei gust este dominat de aromele toamnei – mere bine coapte, scortisoara, pere dulci – si de notele intense ale unui whiskey bun.

  • Cocktail de vara cu vin alb si rom

    Pentru cei care isi doresc altceva decat o reteta traditionala de sangria cu vin rosu. Folositi mere coapte si fructe de padure de preferat proaspete.

  • Mere coapte cu scortisoara si nucsoara

    Poate fi un desert, o gustare, o garnitura indrazneata si neconventionala pe scurt o reteta care va face din banalele mere o placuta surpriza.

  • Mere coapte cu scortisoara si zahar brun

    Daca merele coapte la cuptor sunt deja un desert clasic, acestea sunt taiate in cuburi, cu sau fara coaja, coapte in tigaie sau o cratita pe masura, si aroma este completata de scortisoara, nucsoara si zahar brun.

  • Cataif rustic cu umplutura de mere

    Desertul preferat este placinta cu mere? Atunci puteti incerca si aceasta varianta de cataif in care taiteii se imbina cu gustul de mere coapte.