Mic dejun in stil frantuzesc: ridichi sote

Istoria micului dejun frantuzesc incepe in secolul al XVIII-lea dar sintagma asociata, petit dejeuner, a aparut abia la sfarsitul veacului trecut. Si nu degeaba i s-a spus “petit”, deoarece este mai degraba un rasfat la primele ore ale diminetii. Pe langa bagheta, vedeta de neconstestat consumata de obicei cu unt si cu gem, de croissant si de café au lait,  aveti la dispozitie cateva retete cu specific local.  Asa este, de pilda, reteta (tot frantuzeasca) de ridichi sote, pentru prepararea careia va trebuie in casa:

1 legatura de ridichi frantuzesti (cu varf alb si usor alungite)
1 lingura unt nesarat
1 lingura ulei de masline extra-virgin
1-2 catei de usturoi proaspat, tocat
Sare de mare si piper proaspat macinat (adaugat dupa gust)

Recomandari:
Se spala ridichile si se lasa putin sa se zvante. Indepartati cu un cutit frunzele verzi, punandu-le deocamdata de-o parte, si taiati legumele in sferturi.  

Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie la foc mediu. Adaugati apoi ridichile taiate si lasati-le sa prinda un aspect usor translucid. Se pune si usturoiul. Dupa ce si-a eliberat aroma, se adauga frunzele verzi ale ridichilor si se mai tin la flacara pana devin moi.

Dati tigaia la o parte de pe foc si condimentati cu sare de mare si pipier proaspat macinat.

Serviti cat este cald!  

Sursa foto: foodsensitivityrd.com

I. C.

Articole asemănătoare