Mic dejun in stil indian

Ingrediente:

- 2 cani cu frunze de menta

- 500 de grame faina integrala

- 4 linguri de ghee (unt de bivolita)

- 2 lingurite sare

- ghee pentru prajit

 

Reteta care contine aceste ingrediente se numeste Pudina Ki Roti si nu este grea. Rezultatul insa este un mic dejun dintre cele mai sanatoase.

Frunzele de menta trebuie transformate in pasta cu ajutorul unui blender. Intr-un castron cerneti faina impreuna cu sarea. Adaugati ingredientul Ghee, doua lingurite, apoi turnati destula apa pentru a transforma ingredientele intr-un aluat rigid.

Adaugati si pasta de menta amestecand bine. Framantati aluatul din nou si apoi impartiti-l in zece portii. Formati din acestea bile pe care le veti turti. Cu ajutorul unui sucitor intindeti aluatul foarte bine.

Incalziti tava sau tigaia in care doriti sa prajiti aluatul, adaugand pe ambele parti putin Ghee.

Dupa aceasta ultima etapa, dejunul pudina roti este gata. Se serveste fierbinte, cu unt si muraturi.

Ghee este un ingredient de baza in bucataria indiana. Este un unt pregatit la cald, iar gustul sau este inconfundabil, in special prajit. Aroma descrisa de cei care l-au gustat este de nuca.

Inainte de aparitia uleiurilor in comert untul Ghee a fost utilizat pe scara larga pentru prajit.

Spre deosebire de alte produse similare acest unt poate fi afumat, depozitarea lui putandu-se astfel face si in alte medii diferite de cele reci, timp de multe saptamani. Desigur acest unt de bivolita trebuie stocat in recipiente inchise ermetic.

Ghee-ul traditional este produs din laptele bivolitelor originare din India si Pakistan, procesul incepand prin metodele standard de prelucrare a grasimilor.

Foto: 1

Articole asemănătoare