Paste spiralate cu ciuperci si sos de ton

 Si pentru ca o zi buna se cunoaste de dimineata, trebuie sa acordati atentie si asupra a ceea ce mancati inca de la inceputul zilei.


Un mic dejun care sa va aduca buna dispozitie si energie este exact ceea ce aveti nevoie. Noi va propunem sa incepeti cu o farfurie de paste spiralate cu ciuperci si sos de ton.


Aveti nevoie de ingredientele de mai jos:

200 g ton din conserva

130 g ciuperci

1 ceapa

1 ardei gras rosu

2 conserve de rosii in bulion (800 g)

100 g masline verzi, fara samburi

4 graunte de usturoi

2 linguri de capere

2 linguri de samburi de cedru

1 varf de lingurita de piper cayenne

200 g paste fusilli sau penne

2 linguri cu ulei de masline

4 linguri de patrunjel tocat

sare

piper


Se realizeaza astfel:

Intr-o tigaie se pune uleiul de masline si se adauga ciupercile tocate.

Se presara putina sare si putin piper.

Se lasa apoi la inabusit pana se evapora apa, timp de aproximativ 4 minute.

Se pune si ceapa si usturoiul tocate.

Se adauga si ardeiul gras taiat in felii subtiri.

Se mai pun rosiile in bulion, taiate cubulete.

Se lasa sosul sa fiarba timp de 2 minute.

Se condimenteaza cu un praf de sare si unul de piper.

Apoi se adauga si praful de piper cayenne.

Se mai lasa sosul la fiert inca 5 minute.

Separat, intr-o alta tigaie, se pun semintele de cedru fara ulei.

Se lasa sa se rumeneasca pana ce capata o culoare maro-aurie.

La sosul fiert se mai pun maslinele verzi, taiate marunt, caperele si tonul.

Se amesteca totul bine si se mai lasa 2 minute sa fiarba.

Dupa acest timp, se stinge focul si se adauga jumatate din patrunjelul tocat.

Pastele fierte se scurg de apa si se pun apoi in tigaie cu sos.

Se amesteca si se acopera tigaia timp de 5 minute.

Dupa aceea se pun in farfurie pastele cu sos, peste care se mai presara deasupra patrunjel verde tocat.

Se mai decoreaza si cu seminte de cedru.

Se servesc calde.

Sursa foto

Articole asemănătoare