Peltea de struguri

Ingrediente: 1 kg must de struguri proaspat, nefermentat,1 kg zahar, vanilie, coaja de lamiie. Preparare: Intr-o cratita de dulceata, asezata pe foc, se amesteca mustul cu zaharul, pina cind acesta din urma se dizolva. La 1 kg pasta se pun 1 kg zahar, 1/2 lingurita cu scortisoara macinata , un plic cu zahar vanilat si putina coaja rasa de lamiie. Pasta, fiind scursa bine de zeama, se fierbe cu zaharul intr-o cratita asezata de la inceput, pe o tigla, ca marmelada, la foc mic, amestecind mereu, pina cind devine consistenta (virtoasa) si cu aspect unsuros, semn ca a scazut apa (daca se trece cu lingura prin ea, ramine urma).In aceasta faza pasta este gata; se pune intr-o tava smaltuita, (unsa cu putin unt) intr-un strat cu grosimea de 2-3 cm, presind cu lingura ca sa nu ramina goluri. Se lasa 3-4 zile, ca sa se intareasca, apoi se taie sub diferite forme, ca bomboanele; patrate cu latura de 2-3 cm, triunghiuri sau romburi mici. Fiecare bucata se trece prin zahar pudra, amestecat cu zahar vanilat; se asaza in cutii de carton sau in pungi de nailon, ca sa nu se usuce prea mult, cu hirtie de pergament intre rinduri. Se servesc ca bomboanele.

Articole asem─ân─âtoare

  • Suc proaspat de struguri cu ghimbir si banane

    Un suc de struguri cu un plus de aroma picanta de la ghimbir (puteti pune mai mult daca va place gustul).

  • Smoothie cu struguri albi

    Un smoothie cu multa vitamina C, in care gustul principal este cel vegetal, proaspat, plin de energie, combinat cu cel dulceag de struguri albi.

  • Delicii de toamna. Dulceata de struguri

    Printre deliciile toamnei se numara si dulceata de struguri. Daca nu ati gustat-o inca, va invitam sa o preparati si sa o aveti pregatita pentru cei dragi.

  • Briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca

    Preferate la o ceasca de cafea sau la o ciocolata calda, briosele se realizeaza foarte usor. Va propunem sa incercati reteta de briose de casa cu kiwi, boabe de struguri si frisca.

  • Soiuri de struguri pentru vinuri albe

    La stabilirea soiurilor de struguri destinate obtinerii vinului se are in vedere ca acestea sa fie de mare productie, rezistente la temperaturi scazute, sa asigure produse superioare si vinuri cat mai complete, aromate si echilibrate.