Pene cu legume si sos provensal


Introduse in alimentatie cu moderatie, pastele aduc doar beneficii, atat prin gust cat si prin calitatile nutritive.  Modalitatea prin care putem beneficia de ele este sa le gatim ingenious pentru orice masa din zi, alaturandu-le unor ingrediente cel putin la fel de atractive. In cele ce urmeza va propunem sa incercati reteta de pene cu legume si sos, lesne si rapid de preparat.

Ingrediente:
300 gr pene
1 dovlecel mic
2 morcovi
1/2 ardei capia
3 fire ceapa verde
2 linguri ulei de masline
450 gr sos provensal
sare si piper dupa gust
busuioc verde
condimente ierburi diverse aromate pentru servit

Mod de preparare:
Fierbem pastele potrivit indicatiilor de pe ambalaj. Curatam si spalam bine legumele. Punem wok-ul pe foc si turnam in el 2-3 linguri ulei de masline.

Ceapa o taiem rondele, ardeiul il tocam marunt, dovlecelul il taiem cubulete mici iar morcovul felii subtiri. Calim legumele in uleiul incins 7-8 minute, pana devin usor crocante.

Turnam sosul provensal (sos de rosii cu legume) peste legume si potrivim cu sare si piper. Lasam sa fiarba aproximativ 5 minute, amestecand din cand in cand.

Amestecam pastele scurse de apa si trecute pe sub jet de apa rece cu sosul cu legume. Presaram deasupra ierburi uscate aromate si le servim calde.

I. C.

Articole asemănătoare