Pizza de pepene verde

Ingrediente:
 
jumatate cana ricotta
un sfert de cana crema de branza moale
o lingura miere
vanilie
o felie rotunda de pepene verde
o ceasca fructe de padure
frunze de menta pentru decor
fulgi de nuca de cocos
 
Mod de preparare: se alege un pepene verde bine copt din care se taie o felie circulara, de la jumatate, de doua-trei degete grosime. Se pastreaza si coaja, pentru ca felia sa devina blatul viitoarei pizza. Ideal ar fi ca ingredientele sa fie deja pregatite pentru ca pepenele sa fie cat mai rece si mai proaspat. Se amesteca intr-un bol ricotta, crema de branza (simpla, fara adaosuri), se adauga mierea si putina vanilie (dupa gust), si dupa ce compozitia este omogena se unge felia de pepene in strat egal. Deasupra se presara fructele de padure, frunzele de menta tocate mai mare sau mai mic, dupa preferinta si o ploaie de fulgi de nuca de cocos. "Pizza" de pepene se taie in felii si se serveste. E un desert delicios si inedit atat prin gust cat si datorita prezentarii.

Articole asemănătoare